cortine

Bel voor meer informatie:
030 6914063

Invloed op de actieradius

Elektrisch fietsen & de gekozen ondersteuningsstand.

Kies je voor veel ondersteuning tijdens elektrisch fietsen, dan kun je minder ver rijden dan wanneer je met een lichte ondersteuning rijdt. De snelheid: Hoe meer snelheid je maakt tijdens elektrisch fietsen, hoe meer energie je per kilometer verbruikt. De optimale snelheid ligt tussen de 17 en 20 km/u.

Het schakelen
Start elektrische fietsen in de laagste versnelling en schakel door als je de gewenste trapfrequentie hebt bereikt. Op die manier schakel je ‘zo zuinig mogelijk’ en kun je meer kilometers rijden, omdat de motor minder hard hoeft te werken.

De bandenspanning
Elektrisch fietsen met de juiste bandenspanning heeft een positieve invloed op de actieradius. Het gewicht van fiets, bepakking en rijder 
Hoe lager het gewicht, hoe groter de actieradius.

Het landschap
Op vlak terrein kun je meer kilometers elektrisch fietsen dan in heuvelachtig gebied.

Het wegdek en terrein
Op een gladde asfaltweg rijdt een elektrische fiets soepeler dan op een zandpad. Rijd je in de stad en moet je steeds stoppen en optrekken bij de verkeerslichten? Ook dit is nadelig voor de actieradius.

De weerstand 

Heb je wind mee of wind tegen?

De temperatuur
Als de temperatuur 10°C of lager is neemt de actieradius af en wordt de laadtijd van de accu ook langer. Hiervoor zijn verschillende beschermhoezen ontwikkeld, zodat je de accu en de motor kunt beschermen tegen kou (en hitte!).