rijbereik uitrekenen

Bel voor meer informatie:
030 6914063

eBIKE ACTIERADIUS-CALCULATOR

Een aantal factoren is bepalend voor de actieradius van een e-bike. Een daarvan is de energieopslagcapaciteit van de accu, want hoe hoger deze is, des te verder je kunt rijden. De capaciteit is doorgaans 400 tot 500 Wh en volgens de fabrikanten kan daarmee tussen de 130 en 200 kilometer gereden worden.

Naast de accu is ook het motortype van belang. Denk aan motoren met een tandwielkast of een directe aandrijving, waarbij motoren met directe aandrijving zichzelf kunnen opladen door middel van energieterugwinning tijdens het rijden. De plaats van de motor heeft ook invloed op het bereik. In vergelijking met de motoren voor of achter hebben de versies met middenmotoren het voordeel dat ze energiezuiniger zijn, omdat het totale gewicht beter wordt verdeeld.

Bergachtig terrein of tegenwind zorgt uiteraard voor een hoger verbruik en er moet het totaalgewicht dat wordt vervoerd. Daarnaast is het ook bepalend wat er allemaal meegenomen wordt, zware fietstassen en andere bagage. Zelfs als de bandenspanning niet optimaal is, kan de actieradius worden verkleind.  Het is verstandig om uit te rekenen wat voor bereik een bepaald model e-bike heeft voordat je ‘m koopt.

Bereken het zelf