Op de hoogte blijven van onze aanbiedingen? Volg ons dan op

facebook

Even voorstellen Remco

Phoe………Hoe is het zo ver gekomen? 
Graaf, graaf, het is lang geleden!

Het begon op mijn 7e verjaardag toen ik voor het eerst een echte BMX fiets kreeg. 

Jazeker……… gekocht bij het Rijwielpaleis. Ik werd meteen lid van de ‘’Flying Bike’’ die hun terrein hadden achter zwembad Dijnselburg, met een heuse professionele BMX race-parcourt. Als er onderdelen van de BMX sneuvelde, waar ging ik heen?……….’’het Rijwielpaleis’’ en kocht daar nieuwe onderdelen en ‘’nee’’……..ze mochten mijn fiets daar niet repareren. Dat deed ik zelf!

Patrick Geitenbeek (klant van ons) werd bijna altijd eerste en ik tweede. Heel soms lukte het mij om zijn plaats te pakken. Van BMX- racen heb ik een overstap gemaakt naar BMX-freestyle. Springen en ondertussen aan het stuur draaien, op ‘t voorwiel rijden zodat het achterwiel vrij kwam van de grond of andersom op achterwiel rijden en voorwiel los van de grond kwam en dat allemaal het liefst op een skateboardbaan, maar ook op straat of op de trails!  Met freestyle ben ik twee keer Nederlands kampioen geworden.

Fietsen gaan helaas stuk, zodat er wel eens een periode over heen ging dat ik er niets mee deed. In de jaren ’90 kwam ik in aanraking met lowrider-bikes die er in Amerika al waren, maar helaas waren ze nog niet bekend en leverbaar in Nederland. Ik wilde er ook één……….dus dan maar zelf aan de slag. Met een deel van een gebroken BMX fiets en een oude oma-fiets en wat puzzelwerk…….dacht ik ja zo gaat hij worden. En er volgden er nog een paar die ik zelf heb gebouwd.

Op mijn 16e  verjaardag heb ik een eerste mountenbike gekregen. En waar kwam hij vandaan?..........ja bij dat zelfde paleis! Heerlijk hier mee de bossen in en uuuuh…..er ging wel weer eens wat stuk. Hup de boel maar weer fixen!  School was niks voor mij, dat werkte niet! Ik wilde liever sleutelen en bezig zijn met mijn handen, dat deed ik tenslotte al jaren om mijn sporten en hobby te kunnen uitoefenen. Dus maar eens een balletje opgooien  en ja waar?..........natuurlijk bij de mannen van het Rijwielpaleis in Zeist.

Na een proefperiode van twee weken was het voor hen en mij wel duidelijk dat ik nog heel veel te leren had en daarvoor ook de kans heb gekregen en ik werd part of the Team! Nu na vele jaren hier te werken, met zo veel leuke momenten met klanten, vrienden en alle verhalen etc. kan ik wel zeggen dat ik van mijn hobby mijn werk heb mogen maken en daar heb ik geen dag spijt van.

Kom maar op met de toekomst bij het Rijwielpaleis!  

Remco Elgersma

Wij organiseren vaak
leuke evenementen!

Check onze Facebook!