Op de hoogte blijven van onze aanbiedingen? Volg ons dan op

facebook

De family bike en moederfiets door de ogen van Cortina

Bij Cortina hebben ze fietsen die speciaal zijn ontworpen voor iedereen die met kinderen op pad gaat; family bikes! De family bike is de nieuwe naam voor moederfiets of mamafiets. Wat ons betreft zijn 'moederfietsen' niet meer van deze tijd. Papa brengt toch net zo vaak de kinderen naar de opvang of doet een boodschap met ze op de fiets? 


Speciaal voor moederdag hebben we een speciale actie. Bij aankoop van een Cortina Family bike mag je gratis een voorzitje naar keuze uitzoeken!!

Cortina family bikes hebben belangrijke kenmerken waardoor ze bij uitstek geschikt zijn om te gebruiken als mamafiets of papafiets. Maar wat is nu precies het verschil tussen een family bike en een gewone fiets? En wanneer kies je voor een elektrische family bike?

Wat is een family bike?

Een family bike/moederfiets is eigenlijk een fiets zoals andere fietsen. Alleen zijn er een paar dingen anders die je misschien niet direct ziet, maar die wel voor extra comfort en veiligheid zorgen wanneer je met je kind(eren) en allerlei bagage op de fiets zit.

Lage instap: zo kun je makkelijker op- en afstappen op de fiets. Wel zo handig!

Extra ruimte tussen het zadel en het stuur:  het valt niet op, maar je merkt het wel - zeker als je een kindje in een voorzitje hebt. Zo hoef je jezelf niet meer met veel moeite op het zadel te manouvreren, maar ga je gewoon zitten en heb je zelfs nog wat ruimte over. Hierdoor kun je ook makkelijker en dus veiliger afstappen.

Breder stuur: het stuur van de family bikes is net wat breder dan normaal waardoor je meer ruimte hebt voor een voorzitje voor je kind en je ook meer controle over je stuur hebt.

Dubbele standaard: je kent het wel, je bent op de plek van bestemming en wilt je fiets parkeren. Doordat je fiets schuin komt te staan als je 'm op de enkele standaard zet wordt het een uitdaging om deze rechtop te houden (zeker als je een kind en boodschappen mee hebt). Met de dubbele standaard is dat verleden tijd en staat je fiets stabiel rechtop.

Stuurslot: ook heel handig bij parkeren is het stuurslot, waardoor het stuur niet meer zal draaien.

Achterdrager: wel zo handig als je kindje van het voorzitje naar het achterzitje gaat. De achterdragers van Cortina family bikes zijn geschikt voor nagenoeg alle typen kinderzitjes. Bij de elektrische family bikes heb je hiervoor een aparte adapter nodig.

Wel of geen voordrager: een voordrager is handig voor het meenemen van bagage. Bij een normale stadsfiets met voordrager kan er vaak geen kinderzitje op doordat de voetensteuntjes verder naar voren komen en het rek in de weg zit. Bij de Cortina U4 Transport Family is de voordrager iets verder naar voren geplaatst zodat er genoeg ruimte is voor de voetensteuntjes.

Wij organiseren vaak
leuke evenementen!

Check onze Facebook!