Op de hoogte blijven van onze aanbiedingen? Volg ons dan op

facebook

Caroline stelt zich voor

Ik ben Caroline de Widt en ben nu sinds 2013 werkzaam in het Rijwielpaleis. Na mijn HBO studie Accountmanagement ben ik altijd werkzaam geweest in de horeca in binnen- en buitenland. In 2011 ben ik mijn huidige partner in mijn geboorteplaats Zeist tegen het lijf gelopen.

Erik had, na jarenlang in het Rijwielpaleis te hebben gewerkt, de winkel net een jaar voordat wij elkaar tegenkwamen overgenomen. Aanvankelijk hebben we altijd gezegd; we zullen nooit samen in de zaak gaan werken maar toen de crisis begon en er toch extra handjes nodig waren zijn we het gaan proberen. Eerst een of twee dagen in de week maar inmiddels werk in het hoogseizoen 4 dagen.

Ik doe samen met Erik de inkoop, ik ben verantwoordelijk voor de personeelszaken en natuurlijk sta ik in de winkel. We werken in een ontzettend leuk team en proberen allemaal te doen waar we goed in zijn. Zo verkoop ik e-bikes, stadsfietsen, toerfietsen, kinderfietsen en allerlei accessoires maar voor een mooie mountainbike of racefiets kunnen klanten bij een van mijn collega’s terecht. Dat is echt heel specialistisch werk en daarvoor heb ik gewoonweg te weinig kennis.

Inmiddels zijn Erik en ik getrouwd en twee kinderen rijker. We houden van het goede leven. Vakanties, weekendjes weg, etentjes en uitjes met de kinderen zijn onze favoriete bezigheden. Na een week hard werken in de zomer halen we op zaterdagmiddag de kinderen op en nestelen we ons op een fijn terras om de week door te nemen onder het genot van een drankje en een hapje.

Het leukste aan het werken in Het Rijwielpaleis vind ik het verkopen van plezier want dat is eigenlijk wat we doen. Ik haal veel voldoening uit een verkoop vooral als je door goed naar de klant te luisteren de perfecte fiets voor hen kan vinden, vaak iets waar de klant zelf nooit aan gedacht heeft. In het hoogseizoen is het bij ons altijd druk. De kunst om dan toch voor iedere klant de tijd te nemen vind ik erg belangrijk. De chaos en de hectiek van het drukke seizoen ben ik gewend uit de horeca en past helemaal bij mij en daarom vind ik dat het leukste seizoen om in de winkel te staan.

De minder leuke kant van dit werk is dat er vaak veel levertijd op fietsen zit waardoor je of alternatieven moet bedenken en dus compromissen moet sluiten of klanten moet teleurstellen.

Het grappigste van het werken als vrouw in een fietsenwinkel is dat er anno 2019 nog steeds veel mensen zijn die denken dat er alleen maar vrouwen in onze winkel zijn om koffie te zetten en fietstassen te verkopen.

Wij organiseren vaak
leuke evenementen!

Check onze Facebook!